jueves, 13 de noviembre de 2008

Proclama antiraciste

El racisme és incomprensible. No s'entén que existeixin persones que siguin racistes donat que no hi ha res que justifiqui cap tipus de discriminació. Donat que no hi ha res que justifiqui el menyspreu de l'altre perquè vingui d'un altre país o sigui d'una cultura o religió diferent.

Hi ha molts mites sobre els immigrants, com, per exemple, que ens deixen sense feina. Però, què és mite i què és realitat? La realitat és que hi ha qui paga menys als immigrants aprofitant-se de la seva necessitat. Hi ha qui s'aprofita dels més febles, com ho poden ser aquells que marxen del seu país per poder-se guanyar millor la vida i acabant trobant-se en un lloc totalment desconegut per a ells, on ho tenen molt malament per poder-se defensar perquè per començar no coneixent ni la llengua. També els hi ha que, moltes vegades per desconeixement, veuen els immigrants com si fossin bàrbars.

Hauríem d'intentar respectar-nos tots, uns i d'altres, encara que no tinguem les mateixes idees i els mateixos costums, i veure'ns com a germans. No hauríem d'oblidar que tots som éssers humans i que això hauria d'estar per sobre de tot.

3 A ESO Educació Per a la Ciutadania

No hay comentarios: