martes, 18 de noviembre de 2008

8ª Trobada de delegats i delegades de 3er i 4art d'ESO del Garraf

El passat divendres 14 de novembre es va celebrar la 8ª trobada de delegats i delegades de 3er i 4art d'ESO de la comarca del Garraf. El lloc escollit per dur a terme aquest acte va se la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya).

A les 9 del dematí de divendres passat, a la sala d'actes de la UPC de Vilanova, el President del Consell Comarcal del Garraf va rebre els representants dels alumnes dels diferents centres educatius públics i concertats del Garraf explicat-los quina era la funció i finalitat d'aquesta trobada. Seguidament va parlar una representant de la UPC donant-nos la benvinguda i explicant-nos quins estudis es poden fer en aquesta universitat.
En entrar a la sala d'actes ens van donar una carpeta amb material, i dins d'ella hi havia unes xapes que al final de la presentació de l'acte van saber que eren per distingir els diferents grups de treballs en els que ens havíem de distribuir. Tots els delegats i delegades que tenien una xapa del mateix color anaven a un grup determinat. Una vegada sabérem a quin grup anàvem, marxàrem a l'aula que ens havia sigut assignada.
La feina que férem, dirigida sempre per un monitor o monitora, va ser, primer, la de reflexionar sobre quines eren les funcions d'un delegat i les seves qualitats. Després ens van ensenyar diferents maneres de resoldre un conflicte que podríem arribar a trobar-nos en l'exercici de la nostra funció. Nosaltres explicàrem les dificultats que havíem tingut fins ara a l'hora de resoldre algun problema com a delegats. Estiguérem debatent entre tots sobre diversos temes: conflictes entre companys, de quina manera dialogar amb els professors, com defensar la nostra opinió... A les 11 van descansar uns 20 minuts. Una vegada finalitzat el descans, formàrem grups en els que havíem de resoldre dues situacions:

  • Si es donés el cas de que volguéssim dimitir, de quina manera justificaríem aquesta decisió i què diríem per aconseguir que algú ocupés el nostre lloc.
  • Davant d'un conflicte concret que ens van posar d'exemple, quina seria la nostra intervenció.

Els grups que s'havien format a l'aula on estàvem treballant van posar en comú el resultat d'aquests dos exercicis i traguérem les nostres conclusions.
En acabar la feina a les aules, tornàrem a la sala d'actes i un representant de cada grup va llegir les conclusions a les que havien arribat. Després ens acomiadàrem fins l'any vinent.

Delegada de 3er A

No hay comentarios: