jueves, 8 de mayo de 2008

Con la patronal de la concertada hemos dado,Sancho


La patronal de l'escola concertada està revolucionada. L'avantprojecte de la LEC no els agrada.

Segons un article publicat a El País el dia d'avui, les quatre patronals de les escoles concertades de Catalunya(FECC, Ccaec, AEC i FCCE) mostren com a objeccions principals que l'avantprojecte de la futura llei d'educació "vulnera el Estatut, al hablar de servicio público de educación y no de modelo de interés público, que es excesivamente intervencionista y que no respeta el Pacte Nacional per a l'educació." Totes quatre van signar el PNE. I com a signants del PNE els recomanaria que se'l tornessin a llegir, perquè em sembla que tenen una mica oblidat el seu contingut, donat que el capítol III porta per títol: "Acords relatius al servei públic educatiu". Pregaria que no es quedessin només amb la lectura del títol i que, com a mínim, llegeixin sencer l'apartat 1, que a continuació reprodueixo:

1. Definició

Per servei públic educatiu entenem el servei de l'educació escolar considerat com un servei essencial de la comunitat, destinat a fer que l'educació escolar sigui assequible a tothom, sense distinció de cap classe, en condicions d'igualtat d'oportunitats, amb la garantia de regularitat i continuïtat, i amb l'adaptació progressiva als canvis socials. El servei públic educatiu pot ser prestat pels poders públics i per la iniciativa social, com a garantia dels drets fonamentals dels ciutadans i de la llibertat d'ensenyament.
El concepte de servei públic educatiu que s'estableix per aquest pacte s'entén equivalent al model educatiu d'interès públic que es determina en el projecte d'Estatut d'Autonomia.

Sobren les paraules.

Una altra qüestió referent a la futura LEC que preocupa a la patronal de l'escola concertada, diu El País, és "que no se garantice la gratuidad de la enseñanza". Aquesta inquietud venint de qui ve resulta del tot sorprenent. El diari El Periódico publicava el 26 de març un extens reportatge, fruït d'un treball d'investigació, en el que denunciava el cobrament de quotes irregulars a l'escola concertada durant el termini d'inscripció, incomplint clarament la normativa. Considero que la gratuïtat de l'educació, tenint en consideració les dades, és quelcom que en realitat no sembla que els preocupi gaire.


Com va dir Obèlix: ¡Están locos estos romanos!




No hay comentarios: