miércoles, 28 de enero de 2009

Actua contra les lapidacions ja !

A Iran continuen les lapidacions contra les dones. Aquesta criminal acció és un fidel reflexe de fins a on poden arribar els fundamentalismes religiosos. Basta ja! Menys fundamentalisme i intolerància i més educació racional i en els valors ètics i universals consignats en la Declaració Universal dels Drets Humans.

Col.labora en la campanya encetada per Amnistia Internacional contra aquest crim amb la teva signatura:

Amnistia Internacional

Molts ja han signat. Jo també.

Una bona notícia

El Tribunal Suprem decideix que no es pot objectar a la matèria d'Educació Per a la Ciutadania.

LLegiu la notícia sensera a:

El País


I si voleu saber quelcom sobre Educació Per a la Ciutadania en el contexte europeo feu una ullada a aquest informe de la red Eurydice:

Educació Per a la Ciutadania en el contexte europeu

lunes, 26 de enero de 2009

domingo, 18 de enero de 2009

El sueño educativo de la Segunda República

Conferència de Marta Mata:

El sueño educativo de la II República

Fragments de la pel-lícula "Caballero sin espada"

Escola i entorn

A partir de la pel-lícula "Hoy empieza todo" hem treballar a EPCIU el tema de l'escola i la seva relació amb l'entorn. Els alumnes havien de respondre un qüestionari i fer una petita recerca sobre el tema anant més enllà del que es podia visualitzar al film. Després, amb tot el material recollit, l'última part de la feina era fer un redactat i a partir d'ell un power point, que els hi servís com a suport per poder explicar després el que havien fet.

Aquest és un exemple del resultat d'aquesta activitat dels alumnes de 3er d'ESO:

Escola i entorn
View SlideShare presentation or Upload your own.

jueves, 15 de enero de 2009

Només queda un dia


Demà s'estrena el film francès "La classe" que el passat diumenge us vaig recomenar. Aquesta pel.lícula la podeu veure a Barcelona als cines Verdi i Bosque.
D'aquí a una horeta sortiré cap al verdi, ja que a les 22 hores assistiré a la seva preestrena.

Aquí teniu una sèrie d'observacions que s'han fet d'aquesta peli:

La Classe

domingo, 11 de enero de 2009

Una petita recomanació cinèfila

El pròxim divendres 16 de gener s'estrena a Barcelona la pel-lícula francesa La classe, premiada amb la Palma d'Or . Veieu el tràiler:



Recomanada a educadors i a tots aquells interessats en les nostres lluites quotidianes i les dels alumnes.

Al Galí acollim

Galí Acollim és el nom que les dues companyes responsables de l'aula d'acollida de l'institut on treballo li han posat a un blog. Al blog dels nens i nenes nouvinguts al nostre poble i al nostre centre, que dia darrere dia aprenent la llengua del nostre país de la única manera que es pot aprendre: duent a la pràctica aquella màxima tant antiga com efectiva del "delectare et docere".
Amb molt de carinyu us convido a que feu una ullada per les seves pàgines:

Galí Acollim

jueves, 8 de enero de 2009

A partir del próximo curso ningún centro educativo andaluz recibirá dinero público si incumple los preceptos sobre admisión de alumnos

No es información nueva. Los seguidores de noticias relativas a educación ya sabíamos que la Junta de Andalucía, después de casi 10 años intentándolo, por fin consiguió el año pasado que la normativa que rige los conciertos educativos - de aplicación en todo el estado español - se pueda cumplir en su totalidad. Primero lo logró Castilla-La Mancha (ver noticias anteriores publicadas en este blog) , y, a continuación, gracias al aval de la sentencia del Tribunal Supremo, que daba "luz verde" a la iniciativa castellanomancheva en este hacer, Andalucía. ¿Qué era lo que se incumplía ? La concesión de conciertos educativos a centros que se saltaban lo dispuesto en los preceptos sobre la admisión de alumnos, que, entre otras cuestiones, señalan que no se puede discriminar en la escolarización por razón de sexo. La regulación "madre" en este sentido es la LODE (Ley Orgánica del Derecho a la Educación), en la que se explicitan sanciones para colegios e IES públicos y concertados que infrinjan esta obligación, sanciones que van desde una multa, que puede ser igual a la cuantía del concierto, hasta la retirada de la subvención, en el caso de reiteración en la falta cometida.
Justificar a ambos lados
El 5 de enero se publicaron en el BOJA las nuevas normas que regirán a partir del curso 2009/2010 en territorio andaluz, como lo harán en territorio castellanomanchego, la convocatoria para solicitar o renovar los conciertos educativos:

Junta de Andalucía

¡ Enhorabuena Andalucía! Y ahora.... A continuar batallando. Porque, aunque a veces parezca imposible, algún día puede salir el sol.

¡Viva el Mal ! ¡ Viva el Capital !