sábado, 5 de septiembre de 2009

Que comenci la festa !

Ja ha arribat setembre ! Les vacances han finalitzat i estem em plena "operació retorno a la feina". "Operació retorno" que en el cas dels qui ens dediquem a l'ensenyament arribarà fins el dia 14. Aquest dia començarà oficialment el curs 2009/2010. De moment, què de nou ens hem trobat ? Doncs la veritat, ben poca cosa. És més, m'atreveria a dir que l'única novetat han sigut els companys i companyes nouvinguts al centre. Pel que fa a la resta: tornen els retards a la RENFE (hora i mitja aturats a Sants dimarts passat); un any més hi ha famílies que no poden assumir la totalitat de la despesa dels llibres (a l'ESO una mitjana de 250 euros per fill o filla); no disposem de la totalitat de la plantilla (menys mal que no hem començat el curs el dia 7 !!!); i "donde dije digo, digo Diego". És a dir: la història de sempre.
Qualsevol altre, davant d'aquesta situació sotenible i sostinguda en el temps (muy a pesar nuestro), amb tota la raó del món, es desmoralitzaria. Però he tingut la sort de poder veure en molts dels meus companys i companyes (que també - i ho dic amb orgull - són bons amics i amigues meves ) una forta il-lusió per tirar endavant un projecte que passa per aconseguir que els nostres alumnes, encara i les dificultats de l'entorn -agreujades per certes decissions alienes a les nostres voluntats - aconsegueixin arribar a les màximes quotes d'èxit escolar. No és agossarat dir que lo nostre és vocació. Una vocació que es sostenta en la passió i en la ferma voluntat de construir un futur diferent en positiu per a aquells que mai ho hem tingut fàcil; per a aquells que hem hagut de lluitar fins a l'últim euro que hem guanyat. Per a aquells que no formem part de la classe social beneïda per Deu per dirigir el País.
Un curs més treballarem de valent perquè tot surti el millor possible. Un curs més farem el que calgui per assolir els objectius marcats com a fita. I patirem i gaudirem. Ara bé, per molts obstacles que hi hagi al camí, mai ningú aconseguirà aturar-nos.

Que comenci la festa !